Alles wat je moet weten over pvc vloeren: soorten, installatie, onderhoud, voor-en nadelen en duurzaamheid

PVC vloeren zijn tegenwoordig populair en worden veel gebruikt in openbare gebouwen, huishoudens en commerciële ruimtes. Dit komt door de vele voordelen die deze vloersoort biedt. Afhankelijk van uw behoeftes, kunt u kiezen uit verschillende soorten PVC vloeren, zoals klik PVC, lijm PVC en losliggend PVC. Klik PVC, zoals de naam suggereert, wordt samengevoegd door een kliksysteem wat de installatie ervan vergemakkelijkt. Het wordt vaak beschouwd als de ideale keuze voor doe-het-zelvers. Lijm PVC, daarentegen, vereist een professioneel om een gelijkmatige en nette installatie te bereiken. Losliggend PVC ten slotte, ook bekend als loose-lay, heeft geen lijm of kliksysteem nodig, maar wordt simpelweg los op de ondervloer gelegd. Een PVC vloer heeft veel te bieden: het is duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en waterbestendig. Tevens biedt deze vloersoort uitstekende geluidsisolatie, wat bijdraagt aan een rustige en serene woon- of werkruimte. Bovendien heeft PVC vloerbedekking een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, van natuursteen- en houteffecten tot abstracte patronen. Dit maakt het een veelzijdige keuze voor elke ruimte.

Installatie en onderhoud pvc vloeren

De installatie van een PVC vloer vereist de nodige precisie en aandacht. Voor de installatie, dient u eerst te zorgen voor een egale en droge ondervloer. Hierop wordt de PVC vloer verlijmd of los gelegd, afhankelijk van het type PVC vloer dat u kiest. Hoewel u dit zelf kunt doen, wordt het vaak aanbevolen om een professional in te schakelen voor de installatie. Zij hebben kennis en ervaring op dit gebied, wat zorgt voor een perfect eindresultaat. Het onderhouden van een PVC vloer is vrij eenvoudig. De vloer dient regelmatig gereinigd te worden met een stofzuiger of een dweil met een neutraal reinigingsmiddel. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de vloer beschadigen. Daarnaast is het aan te raden om de vloer periodiek te behandelen met een speciale PVC onderhoudsemulsie. Dit product beschermt de vloer tegen krassen en slijtage, waardoor de vloer langer mooi blijft. Zoek je een vloer welke lang mooi blijft? Een vloer kopen bij Cavallo Floors bied garantie voor een lang mooi uitziende vloer!

Drie plus- en minpunten van pvc vloeren

PVC vloeren winnen steeds meer aan populariteit. Toch is het belangrijk om naast de voordelen ook de nadelen te overwegen voordat u een beslissing maakt. Eén van de grootste voordelen van PVC is de duurzaamheid. Deze vloeren zijn bestand tegen water, slijtage en vlekken, waardoor ze een lange levensduur hebben. Bovendien zijn ze gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, wat veel tijd en moeite kan besparen. Het derde voordeel is hun veelzijdigheid. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor u de perfecte stijl voor uw ruimte kunt kiezen. Aan de andere kant kennen PVC vloeren ook enkele nadelen. Ze kunnen bijvoorbeeld zwaar belast worden door scherpe voorwerpen, zoals naaldhakken of dierenklauwen. Bovendien kunnen ze vervagen als ze langdurig aan zonlicht worden blootgesteld. Ten derde kan de installatie ervan complex zijn, waardoor u mogelijk een professional moet inhuren.

Milieu-impact en duurzaamheid van pvc vloeren

De zorg voor het milieu heeft geleid tot een intense discussie over de milieuvriendelijkheid van PVC vloeren. Een belangrijk aspect van deze discussie draait om de productie van PVC, die aardolie en zout vereist – allebei eindige bronnen. Daarbij komt de energie die nodig is voor de productie, wat ook bijdraagt aan de CO2 voetafdruk. Belangrijk om te weten is dat PVC vloeren wel lang meegaan. Ze zijn waterbestendig en kunnen een leven lang meegaan met de juiste zorg. Hierdoor is het niet nodig om regelmatig nieuwe vloeren te installeren, wat spaarzaam is op het gebied van materiaalgebruik. Echter, aan het einde van hun levensduur kunnen PVC vloeren voor een afvalprobleem zorgen. Ze zijn moeilijk te recyclen en bevatten chemicaliën die schadelijk kunnen zijn als ze in het milieu terechtkomen. Voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, is dit een belangrijk punt ter overweging bij het kiezen van een vloer.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dedirecteurswoning
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart