Belangrijke functie weggelegd voor de uitvoerder

Als uitvoerder ben je een belangrijke spil in het hele proces binnen het project waar je voor aangesteld bent. Hierbij komen bepaalde verantwoordelijkheden kijken die ervoor zorgen dat de functie van een uitvoerder erg belangrijk is. Maar wat is een uitvoerder dan eigenlijk precies, wat doet een uitvoerder en wat zorgt ervoor dat een uitvoerder dan zo belangrijk is binnen een project?

Wat is een uitvoerder?

Een uitvoerder is de leidinggevende op een bouwlocatie. Een uitvoerder heeft namelijk de leiding over het project. Hierbij is het belangrijk dat je de verantwoordelijk hebt voor het aansturen van het personeel dat allemaal bij het project betrokken is.

De uitvoerder wordt aangestuurd door de werkvoorbereider. De werkvoorbereider verteld wat er wordt verwacht van het project aan de uitvoerder. Vanaf daar neemt de uitvoerder het praktische gedeelte over als het gaat om de verantwoordelijkheid.

Wat zijn de taken van een uitvoerder?

Het meest belangrijke van een uitvoerder is dat de uitvoerder zorgt dat het werk van de voorbereider zich vertaalt in het praktische gedeelte van het project. Het verloop van het project is van tevoren uitgestippeld door de werkvoorbereider.

 

Het is de taak van de uitvoerder om alle voorbereidende werkzaamheden door te vertalen naar het project op de bouwlocatie. Hierbij heeft een uitvoerder de volgende werkzaamheden te verrichten:

 

●       De uitvoerder stelt het team samen, beheert het materiaal en bewaakt de planning van het project

●       De uitvoerder is verantwoordelijk voor een goede bezetting van het personeel en trekt als het nodig is nog nieuwe mensen aan

●       De uitvoerder geeft leiding aan het team dat werkzaam is op de locatie

●       De voortgang van het project wordt met de projectmanager en werkvoorbereider besproken door de uitvoerder

●       De uitvoerder doet de follow up en bespreekt de afwijkingen of wijzigingen

●       Wanneer er van de planning afgeweken wordt houdt de uitvoerder bij wat dit voor effect heeft op het project

●       De kwaliteit van zowel het werk als het materiaal wordt door de uitvoerder gecontroleerd

●       Het V&G plan wordt opgesteld door de uitvoerder, dit is het veiligheids- en gezondheidsplan

●       Het is de taak van de uitvoerder om toe te zien dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd door het doen van controles of inspecties

●       De uitvoerder is verantwoordelijk voor het berekenen van het materiaal en het bestellen ervan en heeft de verantwoording ervoor te zorgen dat alle materialen op tijd op de locatie zijn

●       Het aanspreekpunt van de onderaannemers, projectleiders en overige partijen van het project is ook de uitvoerder

●       De uitvoerder houdt de werknemersadministratie bij en controleert deze

●       De uitvoerder is aanwezig bij of leidt de bijbehorende vergaderingen

Zoals je kunt zien is het bekleden van de functie van uitvoerder erg belangrijk voor het verloop van het gehele proces op de bouwlocatie. De uitvoerder is verantwoordelijk voor het gehele proces op de bouwplaats.

Dit brengt een hele grote verantwoordelijkheid met zich mee om dit allemaal in goede banen te kunnen leiden. Nu begrijp je wellicht beter waarom een uitvoerder zo belangrijk is voor een bouwproject op de bouwlocatie zelf.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dedirecteurswoning
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart