Matrasrecycling nu realiteit met opstart nieuwe Renuva-fabriek » BedTimes Magazine

Renuva polyol klaar voor gebruik in toepassingen van flexibel schuim voor een groter duurzaamheidsaanbod voor de beddengoedindustrie

HORGEN, ZWITSERLAND – 22 september 2021 – Dow Polyurethanes, een bedrijfsdivisie van Dow (NYSE: DOW), en Orrion Chemicals Orgaform hebben samen met Eco-mobilier, H&S Anlagentechnik en The Vita Group een baanbrekende matrasrecyclingfabriek geopend als onderdeel van het RENUVA™-programma .

Oude matrassen van polyurethaanschuim worden nu teruggewonnen, gedemonteerd en chemisch gerecycled om een ​​nieuwe polyol te maken, een belangrijk uitgangsmateriaal voor de productie van polyurethaan. Deze RENUVA polyol is ontworpen voor verschillende toepassingen, waaronder matrassen. De onthulling van vandaag is een grote stap voorwaarts voor het terugwinnen en recyclen van polyurethaanschuim en een belangrijke vooruitgang voor het sluiten van de kringloop voor matrassen aan het einde van hun levensduur. Op volle capaciteit zal de fabriek tot 200.000 matrassen per jaar verwerken om het groeiende matrasafvalprobleem aan te pakken.

“We zijn enorm trots dat we deze plant hebben onthuld. Hiermee geven we antwoord op de vraag wat er met gerecycled polyurethaanschuim kan. Het maakt deel uit van Dow’s sterke toewijding om oplossingen te leveren die helpen de cirkel te sluiten en ons milieu te beschermen,” aldus Marie Buy, Sustainability Leader EMEAI, Dow Polyurethanes, “Omdat RENUVA™ nu de focus verschuift naar de productiefase en het eerste schuim gemaakt met de nieuwe polyol, onze Dow Polyurethane-duurzaamheidsreis gaat verder. We onderzoeken actief de toekomstige mogelijkheden voor gerecycled materiaal en mogelijke toepassingen. Het is echt een nieuw begin.”

De RENUVA™-fabriek voor matrasrecycling is het resultaat van een sterke samenwerking tussen Dow en belangrijke spelers uit de hele levenscyclus van matrassen: chemische innovator Orrion Chemicals Orgaform, expert matrasverzamelaar Eco-Mobilier, leverancier van kant-en-klare oplossingen H&S Anlagentechnik en schuimfabrikant The Vita Group.

“Dit is echt een primeur voor ons bedrijf en voor Frankrijk. We zetten ons al lang in voor het creëren van duurzamere oplossingen en erkennen al lang dat de industrie een deel van de oplossing nodig heeft”, aldus Christian Siest, President van Orrion Chemicals Orgaform, “Onze fabriek gebruikt een chemisch recyclingproces waarbij het polyurethaanschuim wordt afgebroken. en omgezet in een nieuw enkelvoudig product. Het mooie hiervan is de veelzijdigheid; we kunnen schuim van elke matras verwerken en het RENUVA™-polyolrecept zelf kan op maat worden gemaakt voor verschillende toepassingen.”

“Het is onze ambitie om de kwaliteit van de verzamelde materialen en levering aan RENUVA te waarborgen, zodat we ons aan de belofte van een gesloten kringloop houden”, aldus Dominique Mignon, voorzitter van Eco-Mobilier.

Zoals eerder aangekondigd, zal The Vita Group, leverancier van flexibele polyurethaanschuimoplossingen, de RENUVA™-polyol gebruiken om zijn bekroonde Orbis-soepelschuim te creëren, waardoor een duurzamer aanbod wordt geboden aan de beddengoedmarkt.

“De houding van de consument is aanzienlijk veranderd en mensen zijn veel meer gefocust op het maken van duurzame keuzes. We hebben al een sterke interesse van klanten in heel Europa gezien voor Orbis-schuim en interesse in de RENUVA™-technologie, die opwindende kansen biedt voor onze productlijnen”, aldus Mark Lewis, Operations and Projects Director bij The Vita Group, “Al meer dan 50 jaar heeft Vita heeft gerecycled of opnieuw gebonden pre-consumer schuimrubber tot materiaal dat geschikt is voor een reeks producten zoals ondervloeren voor vloeren. Onze samenwerking met Dow stelt ons in staat om onze duurzaamheidsvisie naar een hoger niveau te tillen en we zijn enorm trots en enthousiast om onze rol te spelen in het stimuleren van deze baanbrekende innovatie.”

Ontdek meer op 29 september

Dow- en RENUVA™-partners organiseren op 29 september een speciaal virtueel evenement “Closing the Loop for Mattresses: A New Beginning with RENUVA™” om na te denken over de toekomst van het programma en om van dichtbij te bekijken wat deze fabriek betekent voor de beddengoedindustrie .

Registreer u gratis voor meer informatie: engagement.dow.com/RENUVAWebinar29Sept21

Over Dow

Dow (NYSE: DOW) combineert wereldwijde breedte, activa-integratie en schaal, gerichte innovatie en leidende bedrijfsposities om winstgevende groei te realiseren. De ambitie van het bedrijf is om het meest innovatieve, klantgerichte, inclusieve en duurzame materiaalwetenschapsbedrijf te worden, met als doel een duurzame toekomst voor de wereld te bieden door middel van onze materiaalwetenschappelijke expertise en samenwerking met onze partners. Dow’s portfolio van kunststoffen, industriële tussenproducten, coatings en siliconenactiviteiten levert een breed scala aan gedifferentieerde, op wetenschap gebaseerde producten en oplossingen voor haar klanten in snelgroeiende marktsegmenten, zoals verpakkingen, infrastructuur, mobiliteit en consumentenzorg. Dow exploiteert 106 productielocaties in 31 landen en heeft ongeveer 35.700 mensen in dienst. Dow behaalde in 2020 een omzet van ongeveer $ 39 miljard. Verwijzingen naar Dow of het bedrijf betekenen Dow Inc. en haar dochterondernemingen. Ga voor meer informatie naar www.dow.com of volg @DowNewsroom op Twitter.

Over Orrion Chemicals Orgaform

Orrion Chemicals Orgaform produceert industriële lijmen en coatings. De belangrijkste markten zijn meubels, constructie, voedselverpakkingen en automotive. Orrion Chemicals Orgaform produceert ook speciale chemicaliën voor zowel start-ups als grote multinationals, en biedt een service die is afgestemd op de behoeften van haar klanten. Orrion Chemicals Orgaform realiseerde in 2020 een omzet van meer dan 11 M€. Ga voor meer informatie naar www.oc-orgaform.com of maak verbinding met onze LinkedIn-pagina.

Over Eco-Mobilier

Eco-mobilier is de eco-organisatie die door de Franse overheid is erkend als verantwoordelijke voor de inzameling, sortering, recycling, energieterugwinning en hergebruik van gebruikte meubels en matrassen in het hele land. Eco-mobilier brengt meer dan 5.000 fabrikanten en retailers van meubelelementen in Frankrijk samen. Om deze missie te vervullen, wordt een eco-deelnamevergoeding toegevoegd aan de prijs van nieuwe meubels bij aankoop. In 2019 heeft dit ruim 175 miljoen euro aan bijdragen opgeleverd. Sinds de oprichting in 2011 heeft Eco-mobilier bijna 3 miljoen ton gebruikt meubilair ingezameld, dat voor bijna 95% is hergebruikt, gerecycleerd of teruggewonnen. Tegen 2023 streeft Eco-mobilier naar zero waste voor meubel- en inrichtingselementen. Ga voor meer informatie naar www.eco-mobilier.fr

Over The Vita Group

De Vita Group is Europa’s toonaangevende leverancier van flexibele schuimoplossingen. Gebouwd op 70 jaar erfgoed, ontwikkelt, produceert en verkoopt Vita een breed scala aan flexibele polyurethaanschuim- en Talalay-latexproducten met toegevoegde waarde en gedifferentieerd. Vita’s drie divisies – Comfort, Technical en Flooring – bedienen klanten in een breed scala van industrieën, waaronder bed-in-the-Box-matrassen en beddengoed, meubels, hygiëne en medisch, mobiliteit, constructie en vloeren. De pan-Europese basis van het bedrijf is goed gepositioneerd om lokale, regionale en multinationale klanten in heel Europa te bedienen en innovatieve producten en toepassingen met toegevoegde waarde over de hele wereld te leveren. Vita heeft gereageerd op de dringende behoefte aan producten en materialen ter ondersteuning van gezondheidszorg, verzorgingstehuizen, medische en hygiënetoepassingen tijdens de COVID-19-noodsituatie. Het bedrijf levert momenteel producten voor medische matrassen, filters voor ventilatoren, inzetstukken voor PBM-maskers en vele andere zorggerelateerde producten. Ga voor meer informatie naar www.thevitagroup.com.

###

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dedirecteurswoning
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart